Ondersteuning

Voor alle gebruikers

Om Noisebox te kunnen gebruiken dien je eerst een account aan te maken.

Initieel verwacht noisebox enkel een gebruikersnaam, email en wachtwoord maar organisaties kunnen verwachten dat je meer informatie verschaft. Zoals bv. uw voor en achternaam. Waarom dit uitmaakt vindt u in het deel lid worden van een organisatie.

Achteraf kan u hier al uw gegevens bekijken en aanpassen. Je vind deze pagina terug in het menu rechtsboven aan wanneer je op je eigen gebruikersnaam klikt.

Geen paniek, we zijn zeker niet van plan nog een platform op te starten waar je een bandprofiel kan aanmaken. Wel is het makkelijk voor aanbieders van repetiteruimte om te weten welke band wanneer in de repetitieruimte zit. Daarom is er de mogelijkheid één of meerdere bands toe te voegen aan je profiel.

In veel gevallen gaan organisaties enkel leden toegang geven tot hun repetitieruimtes. Om lid te worden van organisatie dien je de organisatie te zoeken en aanvraag in te dienen bij hun. Aanvraag indienen doe je op de profielpagina van een organisatie.

Vanaf dat je lid bent van een organisatie verschijnen er extra snelkoppelingen bovenaan in de navigatiebalk. Deze helpen je je weg te vinden binnen een organisatie. Afhangende van welke rechten je hebt binnen een organisatie kan je hier het profiel van de organisatie bekijken, hun ruimtes, hun boekingen en hun instellingen. Meer hierover in organisatie specifieke uitleg hieronder.

Vanaf dat je lid bent van meerdere organisaties kan je selecteren welke actief is. Op deze manier kun je bv noisebox bekijken als persoon die een repetitieruimte wil boeken in één organisatie maar ook als persoon die een andere organisatie zelf beheerd.

Om een ruimte te boeken zoek je er één uit op de repetitie ruimtes pagina. Wanneer je hier doorklikt krijg je de kalender te zien van deze repetitie ruimte. Als je de juiste bevoegdheden (zie lid worden van organisatie) hebt kan je hier de gewenste tijdsloten selecteren. Nadat je je gewenste repetities hebt geselecteerd kan je rechtsboven aan op je boeking klikken. Deze link wordt weergegeven als de totaalprijs van je boeking. Door hier op te klikken ga je naar het boekingsoverzicht en krijg je de mogelijkheid te betalen

In deze fase van Noisebox zal u waarschijnlijk nog niet veel plekken vinden waar u zelf een boeking kan plaatsen. De organisaties die momenteel Noisebox gebruiken zijn zelf aan het opstarten en om alles in goede banen te laten leiden geven zij zelf aan wie wanneer welke ruimte gebruikt. U hebt wel hebt u een account nodig op dit platform zodat ze de tijdsloten aan iemand kunnen toewijzen.

Om op te volgen welke boekingen jij hebt gemaakt of welke aan jouw zij toegewezen vind je in het menu rechtsboven je Boekingen. Op deze pagina kan je ook doorklikken naar gedetailleerde overzichten van elke boeking.

Voor organisaties die ruimtes verhuren

Uw organisatie registreren kan op deze pagina.

Vooralleer een organisatie zich kan registreren bij Noisebox moet de gebruiker die de registratie zal uitvoeren de juiste rechten krijgen. Om deze rechten te krijgen dien je contact met mij op te nemen. Stuur gerust een mailtje naar vandermostenjonas@gmail.com.

Nadat de registratie is volbracht stuur je mij nog een mail met daarin de naam van de organisatie & de hoeveelheid repetitieruimtes jullie willen uitbaten. Zo kan ik nog enkele dingen in orde brengen. Hierna kunnen jullie van slag.

Vanaf dat je een organisatie hebt aangemaakt ben jij eigenaar van deze organisatie. Wanneer je nu inlogged op Noisebox zal je bovenaan de snelkoppelingen Profiel,Leden,Bookings & instellingen te zien krijgen. Meer uitleg in hun respectievelijke hoofdstukken hieronder.

Vanaf dat je lid bent van meerdere organisaties krijg je ook de mogelijkheid te kiezen welke je actieve organisatie is, zoals uitgelegd bij 'lid worden van een organisatie'

Op de profiel pagina vind je een simpel overzicht van de organisatie. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar een iets aantrekkelijkere pagina. Dit is echter nog niet zo prioritair

Het belangrijkste nut van deze pagina is dat potentële leden hier hun lidmaatschap bij de organisatie kunnen aanvragen.

Op deze pagina kunnen beheerders & eigenaars van een organisatie hun leden bekijken & beheren.

Er zijn drie rollen die een gebruiker kan innemen binnen een organisatie :

  • Lid - dit is de meest standaard rol binnen een organisatie, ze kunnen ruimtes boeken maar voor de rest kunnen ze geen wijzigingen maken aan de gevens van de organisatie.
  • Beheerder - deze kunnen repetitie ruimtes beheren, boekingen maken voor andere leden en instellingen van de organisatie wijzigen.
  • Eigenaar Kunnen nog net iets meer als de beheerder, zoals bv betalingsgegevens wijzigen. Het wordt aangewezen de eigenaars op een beperkt aantal te houden.

Verder vind je op deze pagina de lijst met aanvragen van mogelijke leden. Je kan ze hier afwijzen of toelaten tot de organisatie.

Op deze pagina vind je een overzicht van de repetitie ruimtes van de organisatie met daarbij informatie over het gebruik van de ruimte. Je krijgt zo bv te zien wie welke ruimte gebruikt en wie de volgende persoon is die die ruimte zal gebruiken.

Je kan hier ook terecht om extra ruimtes aan te maken & ze aan te passen, bv de naam wijzigen of tarieven wijzigen.

Hier vindt u alle bookingen die gemaakt zijn bij de organisatie. Wanneer u doorklikt naar de detailpagina's van de bookingen kan u ook een tijdslot annuleren uit een booking. Zie verder voor meer informatie voor de annulaties.

Wanneer u zelf een booking wil maken voor één van uw leden kan u de gewenste tijdsloten selecteren op de detailpagina van de ruimte. Nadat u deze hebt geselecteerd gaat u verder naar uw huidige booking, rechtsboven aan. Hier krijgt u indien u de juiste rechten hebt, de mogelijkheid om een booking te maken voor een van de leden van de organisatie.

Na deze boeking volg geen online betaling, u dient deze dus zelf te innen.

Op deze pagina vind je de verschillende instellingen die je kan wijzigen voor je organisatie. Er zijn hier vier tabbladen.

Deze pagina is enkel zichtbaar voor de eigenaar(s) van de organisatie.

  • Instellingen - Hier kan je instellingen wijzigen zoals de duur van uw tijdsloten & hoeveel tijdsloten de leden per dag kunnen boeken. Op deze pagina zelf vind je extra info per paramater.
  • Openingsuren - De openingsuren van de organisatie. Op basis van deze uren worden beschikbare tijdsloten aan gemaakt
  • Sluitingsdagen - Op de sluitingsdagen worden geen beschikbare tijdsloten aangemaakt.
  • Extra - Overige instellingen zoals licentie specifieke informatie. Belangrijkste is hier de knop "Timeslots (her)berekenen"

Wanneer je openingsuren of sluitingsdagen aanmaakt of wijzigt dien je op de Timeslots (her)berekenen te drukken. Zonder dit te doen heb je geen boekbare timeslots of blijven na veranderingen de timeslots hetzelfde.

Indien een band laat weten dat een tijdslot dat reeds geboekt is toch niet meer gebruikt kan worden kan u als beheerder van de organisatie deze tijdsloten annuleren.

Deze annulatie kan u volbrengen rechtstreeks op de detailpagina van de boeking. Na de annulatie komt het geannulleerde tijdslot gewoon terug op de kalender als zijnde boekbaar.